Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Pipeløk - Allium fistulosum
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Hardfør staude som ikke er frostskjør. Produserer klumper av løk-smakende pærer på 1-4.5 cm, med hule runde grønne blader som kan benyttes som vårløk. Fin flerårig grønnsak. Pipeløken har lange tradisjoner som kultur- og matplante i Norge . Bladene er tilgjengelig til langt utpå vinteren hvis været er mildt nok, tåler snø uten å visne. Vokser bra med de fleste planter, spesielt med roser, gulerøtter og kamille. Planter fra erteblomsfamilien hemmes i veksten av pipeløk. Har en gjensidig negativ effekt på blålusern eller alfalfa.
Urtekildens Planteleksikon om pipeløk
Formering av pipeløk
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø : (Spireevne på 50 % i 2 år). Såes på våren eller sensommeren. Frøhodene produseres etter en kuldeperiode. Kan krysspollineres av insekter med forskjellige varianter av pipeløk, og i enkelte tilfeller med kuleløk og kepaløk (Luftløk er opprinnelig en kryssning mellom pipeløk og kepaløk). Ideel spiretemperatur er 21°C, og spiring skjer normalt etter ca 10 dager.
Deling : Deles hvert tredje eller fjerde år. De klumpformede pærene deles på våren eller høsten og plantes med 15 cm avstand.
Pipeløk sorter
Bajkal: RussiskNebuka Evergreen: Japansk.
Picnic:
Russki zimny: Russisk
Shimonita: Japansk